duminică, 31 martie 2013

Tutorial Minecraft pentru Incepatori

Fara alte introduceri,sa incepem tutorialul.
Dupa ce lumea ta este creata,arunca rapid o privire in jur si orienteazate.Cauta in indepartare  zonele de munte in particular – acolo vom porni curand.
Primul lucru de care ai nevoie este lemnul.Mergi catre cel mai apropiat copac si tine apasat click stanga pe mouse  pentru a taia copacul.Ia lemnul care cade din copac,si continua sa faci asta pana obtii in jur de 25 de lemne.
Acum,sa cautam un loc decent pentru a construi primul adapost.Ce-a mai importanta resursa de care vei avea nevoie va fi piatra,dar mai important,carbunele.Acum,dute catre cel mai apropiat munte din zone si uitate dupa rocii care au linii negre pe ele.
Dupa cum vezi si in poza de mai sus,sunt niste crapaturi negre in mijlocul acelui munte – acelea sunt bucati de carbune.Sa-ti construiesti adapostul langa o zana cu carbune este o idee buna,asa ca voi incepe sa construiesc aici.
Acum ca am ales unde sa stau,e timpul sa creez cateva lucruri.Apasa tasta “i” sa intri in inventory.Itemele din randul de jos,sunt cele active si pe care le puteti folosi in lume apasant tastele de la 1-9. Cele 3 randuri a cate 9 patratele reprezinta “inventory”,acolo poti depozita tot ce gasesti in lume.
Deasupra la Inventory este armura ta (tu nu ai in momentul de fata) iar acel patrat divizat in 4 reprezinta zona in care pui iteme pentru a crea unelte si alte lucruri.Intai si intai vom avea nevoie de cateva scanduri pentru a putea crea alte iteme.
Aseaza tot lemnul intr-o singura casuta (dupa cum se vede mai sus) si veti vedea cum scandurile apar in dreapta.Continuati sa apasati pe scanduri pana ajungeti la 64, apoi asezatile in Inventory.Faceti acest lucru pana cand ati folosit tot lemnul pentru a face scanduri.
Acum ca am facut asta,putem crea lucruri mai lucruri mai diferite.Zona in care puteti crea lucruri din Inventory este foarte limitata.Putem crea iteme mult mai bune daca construim un “bench”.
Pune cel putin cate o scandura in fiecare dintre cele 4 spatii,si iti va aparea “bench”-ul in dreapta.Click pe el si punel in Inventory pe al 4-lea rand.
Acum ca avem un “bench”,sa gasim un loc unde sa-l pune.Alege unde vrei sa-ti construiesti adapostul – un loc unde este piatra este de preferat – si incepe sa sapi.Va dura un pic sa sapi in piatra cu propriile maini,dar nu-ti fa griji  – trebuie doar sa sapi doar un pic acum  –  mai tarziu vei crea unelte care vor grabi procesul.
Acum ca am facut un pic de spatiu,pune “bench”-ul un incinta apasand click dreapta.In sfarsit,putem creaa iteme mai adecvate.
Click dreapta pe “bench”,pentru a deschide meniul pentru crafting,care contine o grile de 3×3 pentru crafting.Acum magia poate avea loc. :)
Intai si intai,ne trebuie bete.Ori de cate ori creezi un item,trebuie sa faci forma obiectului care vrei sa il creezi.De exemplu,pentru a crea bete,punem 2 scanduri una deasupra celeilalte.
Betele vor aparea in dreapta,creeaza in jur de 50.Acum ca avem bete,putem crea unelte pentru minerit.
Sa facem un tarnacop.Puneti bete in casuta din mijloc si in cea de sub ea,si scanduri in fiecare casuta de sus (dupa cum vedeti in imagine).Dupa cum vezi,am facut forma unui tarnacop,iar in schimb un tarnacop apare in dreapta.Pentru inceput faceti cateva si punetile in Inventory.
Poate vei vrea sa creezi si un topor pentru a taia copacii mai rapid.Asezati scandurile si betele ca in imaginea de mai sus pentru a forma un topor.
Este timpul sa facem niste sapaturi adevarate!Selectati tarnacopul si incepeti sa sapati in munte,faceti o pestera care sa aiba o marime acceptabila,unde sa incapeti pentru cand vine noaptea.Atentie,uneltele nu tin o vesnicie bara verde de langa unelte indica conditia acestora.In acest timp ati sapat o pestera,uneltele voastre probabil s-au stricat.Este timpul sa facem altele noi,mai rezistente de aceasta data.
Dute inapoi la “bench” si creeaza un tarnacop din nou,dar de aceasta data,foloseste piatra in loc de scanduri.Acum avem un tarnacop bun din piatra care va dura mai mult decat cel din scandura.
Dupa ce am terminat de facut pestera,haideti sa folosim si carbunele.Gaseste locul in care erau acestia si urcate acolo.Daca este nevoie,sapa pana cu noul tau tarnacop.
Incepe sa aduni carbune.Am fost norocos si am gasit mult carbune,dar si putin este suficient acum.Carbunele este bun pentru a-i tine pe cei rai la distanta si sa-ti permita sa explorezi in subteran.
Pana acum ar trebui sa fie un pic intuneric,asa ca trebuie sa ne grabim.Dute inapoi catre “bench” si pune carbunele deasupra betelor (ca in imaginea de mai sus),si creaza in jur de 50 de torte.Apoi pune in Inventory.
Selectati tortele,si puneti cateva pe peretii pesteri apasand click dreapta.Pestera ta ar trebui sa fie luminata destul de bine.Desigur,avem o gaura mare prin care se poate intra inauntru,iar noaptea se apropie,e timpul sa ne inchidem inauntru.
Am decis sa fac un zid din piatra,dar tu poti sa-l faci din orice material vrei/ai.Pune materialul in randul de jos de la Inventory,selecteaza orice material vrei,apoi apasa click dreapta pentru a-l pune oriunde vrei.Construieste zidul asa incat sa nu existe gauri in afara de locul pentru usa care are dimensiunea de 1×2.Poti ghici ce urmeaza sa se intample?
Exact! vom creea o usa… Aseaza 6 cutii de scandura ca in imaginea de mai sus,si apoi pune usa in Inventory.
Sa pui usa este un pic dificil.Selecteaza usa,apoi mergi spre deschidere,si uitate la podea. Verifica imaginea pentru a vedea mai exact unde trebuie sa te uiti apoi apasa click dreapta.
Voila! O usa! Usile sunt foarte folositoare,ele impiedica monstrii sa intre inauntru,dar iti permit tie sa treci.Poti deschide sau inchide usa apasand click pe ea.
Acum ca suntem in siguranta,este timpul sa ne pregatim pentru niste sapaturi.Dar mai intai sa creem ceva in care sa depozitam tot ce gasim.Dute la “bench”.
Fa un patrat din scanduri (ca in imaginea de mai sus),si veti creea un cufar din lemn pentru a depozita lucruri.Pune cufarul oriunde vrei apoi apasa click dreapta pe el.Acum vei avea unde sa-ti pui itemele in caz ca vei mai avea unde.
Daca tot suntem aici,putem sa creem si un furnal.Furnalele sunt folosite pentru topirea anumitor materiale si pentru creeare unor iteme mai folositoare.De ex: topind minereul de fier obtineti fier sau daca  topiti nisip veti creea sticla,doar in caz ca vreti sa puneti geamuri la adapost.
Creati un patrat din pietre (ca in imaginea de mai sus) apoi treceti furnalul in inventory.
In mediul furnalului,veti vedea doua casute separate iar intre ele simbolul focului.Puneti carbune in casuta de jos apoi ce vreti sa topiti in casuta de sus.Nu orice material poate fi folosit,asa ca experimentati pe materiale diferite sa vedeti ce se intampla.
Inca un lucru inainte de incepe sa explora,putem gasi lucruri periculoase in subteran asa ca sa ne inarmam cu ceva pentru atac.Dute la “bench” si pune un bat sub 2 cuburi de piatra,dupa cum vedeti mai sus.Acum avem o sabie pentru a ne apara de monstri.
Creati cateva tarnacoape in plus si puteti incepe sa sapati.Amintitiva sa puneti torte pe pereti in timp ce sapati,pentru a putea vedea unde mergeti si sa opriti monstrii care va intampina. Majoritatea lucrurilor tare le gasiti in subteran,asa ca sapatul in jos si orizontal este o idee buna.NICIODATA nu sapati doar in jos.Sigur nu vrei sa cazi si sa mori intr-o pestera din subteran.
Poti vedea mai sus ca am creat o scara,dar trebuie sa sar peste fiecare treapta.Sa rezolvam asta.Mergi la “bench” din nou.
Creeaza trepte folosind piatra,dupa cum vedeti in imagine.Creati un numar mare de trepte si punetile in Inventory.Acum mergeti acolo unde sunt scarile voastre,selectati treptele din piatra si punetile apasand click dreapta.Probabil nu se vor pune corect,dar continuati sa puneti si poate se vor aseza corect de la sine.
Si gata,acum avem scari pe care putem merge fara nicio problema.Continua sa sapi si sa gasesti materiale din ce in ce mai interesante si alte surprize din subteran.In cele din urma fie vei ramane fara spatiu in inventory,fie tarnacopul se va uza,asa ca sa mergem inapoi la “bench”.
Priveste,am fost atat de ocupati cu sapatul incat s-a facut ziua si nu am realizat acest lucru. Sa mergem afara si sa exploram.
Daca explorezi si vrei sa te intorci inapoi acasa pur si simplu pune torte pe unde mergi.Astfel, te vei putea ghida dupa ele inapoi. Eventual vei gasi niste zone foarte interesante de explorat.
Exista o groaza de secrete,pasaje subterane peste tot in lumea Minecraft si este foarte distractiv sa le explorezi.Asigurate ca iei cu tine multe scanduri,tarnacoape si torte in orice aventura.
Veti avea de a face cu monstri si in timpul zile.Lasatii sa iasa la lumina iar acestia vor arde si vor muri.Apoi veti putea lua orice iteme vor lasa ei in urma.
Uitate dupa minereu de fier in calatoriile tale.Minereul de fier poate fi pus in furnal pentru a crea fier,care pote fi folosit mai apoi pentru a crea armura,casti si scuturi pentru a te proteja.
Sapa suficient de adanc,si poate vei gasi rauri subterane si lava.Sunt o groaza de lucruri grozave pe care le puteti gasi in aceasta zona.Doar asigurativa ca aveti grija cand va aflati langa lava si nu loviti blocurile din jurul ei,in caz contrar se poate raspandi si te poate atinge.
Dupa care,vei arde si muri.Sa mori in Minecraft este dureros – vei invia in locul in care ai fost dat la inceput,si iti vei piede toate itemele.Daca vrei te poti intoarce la locul in care ai murit si sa iei inapoi itemele pe care le-ai pierdut,dar de obicei e prea mult de mers si te vei plictisi.
Site Youtube:http://www.youtube.com/user/TrollulGamer?feature=mhee

5 comentarii: